Wednesday, December 8, 2010

LOVE THE WAY YOU LIE

Bukan idea aku untuk menamakan post entry ni "Love The Way You Lie" dan secara kebetulannya aku tidak berapa layan lagu ni mungkin sebab imej Rihanna yang banyak sudah berubah dan buat aku dah tak minat dia sangat berbanding dahulu.Bacalah sehinggah habis dan nanti korang akan tahu kenapa tajuknya "Love The Way You Lie". Oh ya macam biasa aku sertakan video pilihan yang aku suka layan dan hope korang pun suka okay.

awek-awek cun bersuara lunak.

This is mashup song.
Walaupun bukan sepenuhnya lagu love the way you lie.
Tujuan video ni, suara dialah.
Cuba dengar.

Muzik. Adunan irama dan lagu disaluti bait-bait lirik yang bermakna dan membuai jiwa lalu menjadi siulan orang-orang yang rasa ada kaitan dengan mereka. Paling tidak pun kerana trends. Entry sebelum ni pun aku ada menyatakan bahawa aku memang kaki menyanyi dan rindu mahu pergi karaoke. Tapi kali ni aku bukan mahu buat sambungan entry tersebut. Aku mahu selesaikan "tag" yang diberi pada aku oleh Gadafi. Terima kasih ingat juga dekat aku. 


boleh pergi singgah blog dia okay.


Tapi terus terang buat pertama kali aku baca tag yang diberi ni,sumpah aku tak faham cara nak buat dia. Sehingga aku memerlukan bantuan penterjemahan kawanku Si Miera. Dan amat malang sekali dia lagi la,harap pagar pagar makan padi, 2x5 sama sahaja 'ngak ngerti dong'. Hakhakhak. Tapi jenis aku bukan yang berputus asa, so aku baca agak banyak kali sambil mata terkebil-kebilkan baca tulisan kecik halus mulus lagi comel lote dekat blog Gadafi tu.

Bak kata pepatah "Dimana ada kemahuan, disitu ada jalan" dan kemahuan aku membuahkan hasil. Tanpa membuang masa aku ambil sehelai kertas dan pen untuk jawab tag ni. Di temani Miera yang kelaparan sambil makan maggie cup dan air panas indocafe aku habiskan jawab tag ni. Korang nak cuba? Jomlah!

Baca arahan dekat bawah ni.
Kalau tak faham omputih ,sila buka kamus okay.

1. Put your iTunes, Windows Media Player, etc. on shuffle.
2. For each question, press the next button to get your answer.
3. YOU MUST WRITE THAT SONG & ARTIST  NAME DOWN NO
     MATTER HOW SILLY IT SOUNDS.
4. Tag your friends (& dont forget to tag me back)
5. Everyone tagged has to do the same thing.
6. Have Fun! 

1) IF SOMEONE SAYS 'ARE YOU OKAY'  AND YOU SAY?
    Falling For You-Colbie Caillat
    [gila gatal aku,selamba badak mengaku]


2) WHAT WOULD BEST DESCRIBE YOUR PERSONALITY?
    Sexy Bitch-Akon feat David Guetta
    [Oh no! Bukan aku  _ _']


3) HOW WOULD YOU DESCRIBE YOURSELF?
    For The Rest Of My Life-Maher Zain
    [tak de kene mengena]


4) WHAT DO YOU LIKE IN A GUY/GIRL?
    I'm Yours-Jason Mraz


5) HOW DO YOU FEEL TODAY?
    Be With You-Akon
    [yup, dengan kamu wahai kawan2ku,miss them a lot]


6) WHAT IS YOUR LIFE'S PURPOSE?
   Without You-Mariah Carey
   [aku tak nak hidup alone lah-tipu!]


7) WHAT'S YOUR MOTTO?
   Tik Tok-Kesha

8) WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU?
    My Baby You-Marc Anthony
    [sesetengah memang panggil aku baby-macam tahu je]


9) WHAT DO YOUR PARENTS THINK OF YOU?
   Gettin Over You-David Guetta feat Chris Willis Fergie & LMFAO


10) WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?
     I wanna Love You-Akon feat Snoop Dog
     [Awat aku jiwang sangat ni]
     

11) WHAT IS 2 + 2?
     Baby,It's Fact-Hellogoodbye
     

12) WHAT DO YOU THINK OF YOUR EX BOY/GIRL/BESTFRIEND?
      My First Kiss-3OH!3 feat Kesha
      [Huyo! sangat hot ini jawapan]


13) WHAT DO YOU THINK OF THE PERSON YOU LIKE?
     Rude Boy-Rihanna
     [watafuk ini?]


14) WHAT IS YOUR LIFE STORY?
     One Sweet Day-Mariah Carey feat Boyz II Men
      [i was hope every day is sweet lol]

15) WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP?
      Mansard Roof-Vampire Weekend
      [memang aku barang]


16) WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE?
       In My Head-Jason Derulo
       [selalu mikiran kamu dong haha]


17) WHAT WILL YOU DO AT YOUR WEDDING?
      That Thing You Do-The Wonders
      [sesuai sangat jawapan haha]

18) WHAT WILL THEY PLAY AT YOUR FUNERAL?
      Mad-Ne.Yo
      [apa kaitan nak marah lak?]


19) WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST?
       Impossible- Shontelle
       [memang aku selalu fikir yang pelik-pelik]


20) WHAT IS YOUR BIGGEST FEAR?
      So sick-Ne.Yo
      [ tak nak la sakit  _ _']


21) WHAT IS YOUR BIGGEST SECRET?
      No Air-Jordin Sparks feat Chris Brown
      [larh buat apa nak rahsia benda ni]


22) WHAT DO YOU WANT RIGHT NOW?
      Like Only A Woman Can-Brian Mcfadden
      [my music player know me better hehe :)]


23) WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS?
      Break Your Heart- Taio Cruz feat Fraser T Smith
      [Tipu! =.=']


24) WHAT'S THE WORST THING THAT COULD HAPPEN?
      Big Girl Now- Lady Gaga feat New Kid On The Block
      [memang dah cukup "big girl" now]


25) WHAT IS THE ONE THING YOU REGRET?
      Sweet Dreams-Beyonce Knowles
      [aku suka mimpila! tak nyesal pun]


26) WHAT MAKES YOU LAUGH?
      Always Be My Baby-David Cook
      [suka sangat lagu ni dan semestinya buat aku ketawa je]


27) WHAT MAKES YOU CRY?
      Hate That I Love You-Rihanna feat Ne.Yo
      [menangis kerana terlalu sayang okay bukan sedih]


28) WILL YOU EVER GET MARRIED?
      Bitter Heart-Zee Avi
      [best lagu ni,aku nak pasang time wedding day nanti haha]


29) WHAT SCARES YOU THE MOST?
      One,Two Three-Britney Spears
      [aku tak takut nombor!]


30) DOES ANYONE LIKE YOU?
      Down-Jay Sean feat Lil' Wayne


31) IF YOU COULD GO BACK IN TIME, WHAT WOULD YOU
CHANGE?
      Run This Town-Jay-Z feat Rihanna


32) WHAT HURTS YOU RIGHT NOW?
      Diary Of Jane-Breaking Benjamin
      [peduli apa aku dengan diari orang haha]


33) WHAT WOULD YOU WANT TO SAY TO THE PERSON WHO TAGGED YOU?
       Your Love-Nicki Minaj
       [terima kasih ingat aku]


34) WHAT WILL YOU NAME THIS POST?
      Love The Way You Lie-Eminem feat Rihanna
      [sesuai sangat tajuk ni]




Okay im done my part, now turn korang okay. Seronok juga jawab tag ni . kelakar sebab kadang-kadang jawapan entah apa-apa.Aku gelak tahap gaban pecah perut sampai terkeluar air mata dengan Miera. Terima kasih sekali lagi aku ucapkan kepada Gadafi sebab bagi tag yang sangat best ni.

6 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

tq tag gua. hehe

immukmin said...

eya tq..sbb tag immukmin..insyAllah..r..sebenarnya..immukmin tak minat giler lagu omputih nih...hak3!!!entah r..kalu ade kelapangan insyAllah..immukmin buat ek!!!..tapi tak janji..btw...sangt hargai..

dayah SnoW Heuka said...

hee besh an kene tag :D

Anonymous said...

Hanya berpikir saya akan komentar dan mengatakan tema besar, apakah Anda kode itu untuk diri sendiri? Benar-benar terlihat lebih sempurna!

Anonymous said...

Really informative blog post here my friend. I just wanted to comment & say keep up the quality work. I’ve bookmarked your blog just now and I’ll be back to read more in the future my friend! Also well-chosen colors on the theme it goes well with the blog in my modest opinion :)

Dhyra said...

http://fairytaledhyra.blogspot.com/ .. follow me back yea !! i love this post . anyway macam mane nak tag ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...