Friday, June 24, 2011

MUHASABAH CINTA

Badan : Aku tak rasa kau gila
Jiwa : Aku tak tahu.
Nyawa :Setiap yang berlaku ada hikmahnya,

Badan : Kau sihat, bijak. Berfikirlah sebaiknya.
Jiwa : Aku tak pasti.
Nyawa : Hargailah setiap kehidupan kau.

......................................................................................................................................................

JIWA. Dia selalu mengeluh akan nasib dirinya. Dia selalu merasakan dirinya malang, kesunyian, kurang kasih sayang, tidak diberi perhatian, dihina, ditindas, dan lebih menyedihkan insan lain selalu mengambil kesempatan mempergunakan dirinya demi kepentingan masing-masing. Semangatnya semakin hari semakin pudar dek segala kepritan yang sering dilaluinya. Dia meratapi nasibnya itu dengan iringan air mata, dan sering menyalahkan orang lain. Bah kan dia pernah terfikir untuk mengakhiri riwayat hidupnya disaat tekanan yang di alami sudah mencapai tahap yang maksima.

.......................................................................................................................................................

Lagu ini buat kamu Jiwa. Kau harus tabah. Orang yang nak mati pun nak hidup lebih lama. Inikan pula kau, diberi nikmat sihat dan hidup. Maka hargainya.

MUHASABAH CINTA-EDCOUSTIC



Wahai...Pemilik nyawaku
Betapa Lemah diriku ini
Berat Ujian dari Mu
Ku Pasrahkan semua pada Mu

Tuhan... Baru ku sedar
Indah nikmat sihat itu
Tak pandai aku bersyukur
Kini ku harapkan cinta Mu

Kata-kata cinta terucap indah
Mengalun berzikir di kidung doaku
Sakit yang Ku rasa 
Biar jadi penawar dosaku

Butir-butir cinta air mataku
Teringat semua yang Kau beri untukku
Ampuni khilaf dan salah selama ini
Ya illahi...Muhasabah Cintaku

Tuhan...Kuatkan aku
Lindungi aku dari putus asa
Jika ku harus mati
Pertemukan aku dengan Mu

P/S : Be strong my baby. Sampai akhir nafas kamu, aku kan selalu ada. Insyallah. ;(

Friday, June 17, 2011

KUTEMUKAN PENGGANTINYA


BY WINDA

Sebuah kisah tertulis indah di masa lalu
Tak teraba oleh hati siapapun
Hingga kau hadir dengan segala kelemahanmu
Cacat hidupmu menyempurnakanku

Kesakitanku bertambah pahit
Ketika harus aku akui
Aku menahan rasa cintaku untukmu
Namun kau tetap ada

Kau hadir dalam bayangan yang tak pernah ku anggap
Kau ada di dalam bayangan semu
Kau merindu dan membuatku jatuh kepadamu
Kau menyayangku dan buatku berkata
Ku temukan penggantinya

Kesakitanku bertambah pahit
Ketika harus aku akui
Kau hadir dalam bayangan yang tak pernah ku anggap
Kau ada di dalam bayangan semu
Kau merindu dan membuatku jatuh kepadamu
Kau menyayangku dan buatku berkata
Kau hadir dalam bayangan yang tak pernah ku anggap
Kau ada di dalam bayangan semu
Kau merindu dan membuatku jatuh kepadamu
Kau menyayangku dan buatku berkata
Ku temukan penggantinya, ku temukan penggantinya
Ku temukan penggantinya uuu ooo ku temukan uuu ooo huuu

Thanks sayang for this song. Sangat menyentuh jiwa. Sangat mengharukan. Lagu ini aku tak pernah dengar then bile encik boyfie send dekat FB itulah pertama kali aku dengar. Lagu ni soundtrack untuk filem Mili & Nathan. Not bad la nyanyian si Winda ni yang dicungkil bakatnya dari Indonesian Idol.

P/S : I know got something that you didnt tell me clearly. Encik Boyfie. 

Saturday, June 4, 2011

MILLI & NATHAN


"Saksikan tayangan filem ini di pawagam berhampiran, occay!"
Untuk pengetahuan korang dialog ini hanya boleh didengar apabila korang buka siaran TV Indonesia je.


Mari aku cerita sikit sinopsis filem ni. Milli dan Nathan ni memang dari sekolah menengah saling suka sama suka. Nathan seorang yang skema manakala Milli seorang yang periang. Nathan ni selalulah membantu Milli dari segi pelajaran. Then, lepas habis sekolah menengah Nathan menyambung pelajarannya ke Universiti dekat Bandung yang memang dia idam-idamkan. Manakala si Milli pula belajar dekat Jakarta.

Nathan ni lepas masuk U dia minta putus hubungan dengan Milli dengan alasan nak fokus pada pelajaran. Milli pulak memang jenis tak minat nak belajar sebab dia nak fokus dalam bidang penulisan novel, dan dia pun berhenti belajar. Even mereka dah putus hubungan tapi mereka berdua ni still merindui satu sama lain.


One day, Milli ni berkunjung ke Bandung dan dia jumpa dengan Nathan. Sepanjang itu jugalah mereka berdua ni jadi mesra balik dan bila Milli balik ke Jakarta dia ingat yang Nathan ni nak sambung balik hubungan mereka kira kononnya dah couple baliklah. Tapi sebenarnya Nathan tak anggap macam tu pun dan ini mengecewakan Milli bila dia tahu.

Milli sudah pun ada BF baru saat novel pertama dia dilancarkan. Dan time nilah Nathan muncul balik dan minta declare dan cakap dia menyesal sebab buat Milli kecewa dan putuskan hubungan mereka. Tapi Milli macam dah tawar hati dengan Nathan sebab senang-senang nak datang dan pergi dalam hidup dia. Dan sudah tentu Milli rejectlah cinta Nathan tu.

Nathan akhirnya berjayalah tamatkan pengajian dia dekat U, Milli pulak sibuk menyiapkan novel kedua dia dan time tu Milli dah clash ngan BF dia. Nathan kembali ke Jakarta dan ditakdirkan jumpa balik dengan Milli dan mereka berhubung macam biasa dengan dilema hubungan yang tidak jelas akan komitmennya. Sehinggalah Nathan ni buat keputusan nak berkahwin dengan seorang wanita ni dan nak pindah Bandung. Bila Milli dapat tahu dia cuak dan rasa marah sangat. Nak tahu apa kesudahannya. Kita tunngu jelah nanti dekat Youtube :)


Aku adalah salah seorang yang kecewa sebabnya dekat Malaysia rasa macam tak ditayangkan kecuali ada orang yang nak komersialkan dekat sinilahkan. Aku dapat info filem ni selepas aku layan lagu "Kutemukan Penggantinya" nyanyian Winda. Ehem ehem actually encik boyfie aku yang post lagu ni dekat FB dia dan dia tujukan untuk aku. Auwwwwww, sweet la papa ni (ayat gedik aku). Heppppp korang jangan muntah dulu occay. Kebetulan dia sedang demam dan mengalami masalah sakit tekak yang agak serius maka tidak dapatlah dia nyanyikan untuk aku. Dan dia telah bermurah hati untuk menelefon aku hanya untuk suruh aku dengar lagu ni (konon2 dia yang nyanyi) Ecehhhhh.

Encik Boyfie

So, kalau ada sesiapa yang dalam hati dia ada taman macam aku ni sekarang bolehlah layan lagu tu "Kutemukan Penggantinya" by Winda. :) Encik Boyfie aku baru balik dari Jakarta dan Bali so maybe dia ada tertengok video ni saat dia menonton TV kot. 

P/S : Next post aku bagi lirik dan video lagu Winda ni. X sempat nak tepek sekali sebab nak balik bercuti . Happy holiday semua. Papai.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...