Thursday, November 18, 2010

Your Blog Is So Cantik Tahu?

Penemuan pertama.
Sesi soal jawab terjadi.
Mereka bercakap dalam loghat arab!


Soelan pertama
Im-mukmin : Berikan ene' satu "nick name" ente'.
Eya Nadia : Nick name ene' Nuts (kacang cap tangan tahu?)


Soelan kedua
Im-mukmin : Ucapan ente' untuk pemberi penghargaan ini.
Eya Nadia : Alhamdulilah. ( tersenyum lebar nampak gusi)
                     Ene' terkejut  diberikan ini penghargaan buat ene'. 
                     Blog ene' masih baru dan banyak lagi yang perlu dibaiki.
                     Dan Ene' ucapkan syukran. Ene' sangat bersyukur.


Soelan ketiga
Im-mukmin : Berikan ene' senarai enam artis kesukaan ente'.
Eya Nadia : Ini ene' kasi tahu yang the latest okay?
                     1) Maher Zain
                     2) Lisa Surihani
                     3) Gamaliel & Audrey Tapiheru
                     4) SHINee
                     5) Rainie Yang
                     6) Kim Kardashian


.....................................................................................................................................................


Tergeliat tak lidah nak sebut perkataan ene' dan ente'? Hahak saje je aku nak buat exercise lidah. Anyway aku nak ucapkan setinggi-tinggi terima kasih kat Immukmin sebabnya dia lah orang pertama yang bagi award kat blog aku ni. 

Immukmin ni diantara followers terawal blog aku, dan dia ni seorang yang prihatin dan rajin singgah blog aku untuk tinggalkan komen mahupun bertanya khabar. Aku pun suka gak menyinggah ke blog dia baca cerpen-cerpen pendek yang dikarangnya secara berepisod. Tak rugi untuk diikuti. So nanti pergilah usha-usha. Kalau rasa nak aku temankan pergi jumpa dia, korang caling-calinglah aku. (ceh, macam real jerk) 


Inilah rupa blog dia. Boleh pergi jenguk lepas ni.


Pada aku blog aku ni tak de la lawa mane pun kan. Simple je. Janji boleh baca isi kandungannya dan menyedapkan mata orang-orang yang membacanya.Dan aku akan pertingkatkan lagi "Gaya, Mutu, & Keunggulan" blog aku ni. (amacam ada kenal ka sama ini tagline?)Hakhak

Aku sudah pun dengan jayanya menjawab tiga soalan yang diberikan.Berikutnya macam biasa aku kena Tag orang lain untuk berkongsi award ni dan dengan penuh berbesar hati aku bagi dekat semua followers aku yang lawa-lawa and hensem-hensem belaka ni. Sila ambil. Rezeki jangan ditolak okay?



Taaaaaraaaaaaaa....




Nilah rupa awardnya . 
Setelah aku edit sikit.
Mau  kasik cun ma.
Thanks again Immukmin.





P/s : Maaflah lambat publish. : )

3 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

Blog tmpt luah perasaan

immukmin said...

salam eya...hahahha..rase malu lak..hahhaa..tq...hhahaah...(malu hohohoh) shy2 cat gitu..hohohoh...btw...immukmin mugkin akan blog walking je...hohoho..tak update kot..sbb..busy dgn exam final semester..hohoh...wish me luck ok....
sangat hrgai enteri kali ini..hohoh

EYA NADIA said...

faiz: mcm blog hang ler tp aku sukew bace

immukmin: brape bnyk hoho larh penat mulut nk nyebut nye

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...